Generatia Emo, un vis trecator sau un adevar constant?

Pentru orice fel de subiecte care nu se incadreaza in rubricile de mai sus.
vincecristo
New member
Mesaje: 8
Membru din: 17 Iun 2010, 08:24

Generatia Emo, un vis trecator sau un adevar constant?

Mesaj de vincecristo »

Desi multi nu prea mai vorbesc despre aceasta generatie,uite ca eu incerc sa mai discut cate putin,asa....din curiozitate si pot spune putin interes,nu ca eu as fi sau as vrea sa fiu emo, Doamne fereste. In fine, sa revenim la subiect, si va intreb pe voi, ce credeti ca este Generatia Emo un vis trecator sau un adevar constant ?
Vizitator

Re: Generatia Emo, un vis trecator sau un adevar constant?

Mesaj de Vizitator »

Din cultura Emo fac parte adolescentii de astazi, adultii de maine…neintelesi, frustrati, tristi si depresivi, desi au tot ce se poate avea: parintii le ofera libertate si bani de buzunar, au acces la informatii cum noi pe vremea lor nu aveam! Si atunci stau si ma intreb de ce sunt ei tristi? De ce viata unui astfel de adolescent este atat de “grea” si ei nu vor sa traiasca?

Termenul de Emo (care provine de la “emotional”) isi are originea in muzica, “Emo” fiind initial un subgen al harcore punk, iar fanii acestor trupe s-au numit “Emo”. Printre artistii si trupele emo se numara: My Chemical Romance, Tokio Hotel, Fall out boy, Sunny Day Real Estate etc. Fara a tine seama de originile acestui termen, cultura populara actuala si adolescentii promoveaza “emo” intr-o maniera care nu are nicio legatura cu intentiile sale initiale.

De-a lungul timpului intelesul termenului a fost denaturat si interpretat gresit de catre adolescenti, care au pus bazele culturii Emo: ei sunt copii Emo (Emo-kids), moda lor e Emo, se machiaza si se poarta in stil Emo, astfel ca sunt usor de recunoscut.

Poate ca nu toti sunt constienti ca traim intr-o lume in care copiii devin tot mai singuri. O lume in care parintii sunt mereu ocupati sau preocupati de alte probleme si nu de cum sa-si educe copilul. O lume in care educatia se face mai mult la scoala - atunci cand e cazul. O lume in care o treime dintre copiii romani cresc fara parintii plecati sa munceasca in strainatate. O lume in care sa fii adolescent e mai complicat. O lume in care tentatiile sunt mai mari. O lume in care tinerii nu sunt intelesi.

Cine este de vina ca atat de multi tineri se sinucid? Parintii? Societatea? Parintii, categoric nu-i inteleg intotdeauna. Societatea nu-i intelege, ii respinge si ii catalogheaza drept dezaxati.

Ramasi singuri, copiii adera la diverse grupuri sociale, asa cum e si Emo. Lipsa de comunicare cu ceilalti ii determina sa se manifeste altfel, sa se evidentieze. Prin muzica, prin haine, prin coafuri. Izolandu-i nu vom reusi niciodata sa-i intelegem. Doar daca le ascultam frustrarea vom ajunge sa-i cunoastem. Sa le cunoastem ideile, planurile, visele. Strigatul lor de protest nu trebuie sa mai fie sinuciderea. Daca familia nu ii tolereaza si societatea ii respinge acestia recurg la gesturi extreme.

"Cauzele sinuciderii in randul adolescentilor sunt, in general, nerecunoasterea apartenentei acestora la un grup social sau nerecunoasterea si neacceptarea valorilor lor personale, de catre cei din jurul lor. De asemenea, mediul in care traiesc poate sa nu ii securizeze emotional, sa nu-i valorizeze si sa nu ii accepte. O alta cauza sunt parintii acestor copii, care sunt absenti, exigenti si indiferenti cu ei. Uneori, acestia chiar abandoneaza rolul de parinti, pentru ca sunt depasiti de situatie sau lucreaza prea mult si nu mai au timp de nimic.


E adevarat ca cei mai slabi cedeaza. Dar poate ar trebui sa facem ceva eforturi ca sa impiedicam cresterea numarului sinuciderilor in randul adolscentilor.
De multe ori copiii Emo au tendita sa se urasca, sa se considere inferioare celorlaltor persoane, sa fie extrem de aspre cu ele insele, toate acestea, culminand, uneori, cu tentative de sinucidere.Acesta stare se manifesta in perioada adolescentei, sau perioada critica, asa cum o denumesc specialistii, cand tinerii, incercand sa se regaseasca, au sansa sa se simta frustrati.

Copilul Emo poate fi recunoscut dupa ochii puternic conturati, coafurile rasta, parul relativ lung sau ciufulit, de culoare neagra, sau, eventual, in combinatii cu unele culori "ce sar in ochi". Se evidentiaza si prin felul lui de a se imbraca, purtand tot felul de combinatii ciudate de haine pe care oamenii nu le poarta, in general si poarta o geanta lunga tip postas.

Chiar daca Emo este un curent antisocial, mai exista si alte grupuri la care tinerii adera si care fac parte din cultura urbana. Strigatul lor difera de la caz la caz. Dar, in felul lor, protesteaza asa cum si noi am protestat la randul nostru in adolescenta. Ravnesc liberate de expresie si vor sa fie acceptati, sau macar ascultati.
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.