Dragii mei,
In sfarsit a venit momentul mult asteptat,acel al casatoriei... Incet, incet starea de euforie dupa logodna a disparut treptat pe masura ce realizam ce anume trebuie sa fac pentru a ne casatori. Initial am intampinat anumite greutati din cauza familiei, apoi dificultati din 2 motive: faptul ca viitorul meu are alta religie, cu toate ca este tot crestin; si faptul ca suntem nevoiti sa facem nunta vineri.
Am discutat cu mai multi preoti care au refuzat sa oficieze cununia vineri si nu sunt de acord cu o casatorie mixta. In sfarsit am gasit un preot care este un om deosebit si ne ajuta sa realizam casatoria, dar trebuie sa facem cereri de dispensa la mitropolit, care pot fi refuzate sau aprobate...
Din punctul de vedere al liturghiei, postul se termina la 6 seara.
Alte biserici crestine au reguli mai putin severe si incurajeaza casatoria. Casatoria ar putea fi primul pas spre adoptarea unei religii, bineinteles numai un om ignorant, sau disperat, ar putea schimba o religie cu alta ca pe o pereche de sosete...
De asemeni sunt tari unde multi tineri nu se mai cununa la biserica si unii nu se mai casatoresc.
Ce parere aveti?
Pagina 1 din 1
Religia ne indepartam, sau ne apropiem?
Postat 24 January 2011 - 07:04 PM
Buna,
Am si eu cateva intrebari pentru tine:
1. De ce trebuie sa faceti nunta tocmai vineri?
2. Unul dintre voi va trece la religia celuilalt sau vreti sa faceti cununia religioasa cu doi preoti: unul pentru religia ta si unul pentru a lui?
3. V-ati gandit sa faceti doau cununii: una in biserica ta si una in biserica lui? Ma gandesc ca este o optiune buna daca vreti amandoi sa va pastrati religiile. Nu stiu daca la noi se poate; din pacate nu cunosc cazuri si este mult mai obositor asa. Dar poate fi o optiune buna.
Eu una sunt de parere ca daca partenerii vor sa-si pastreze fiecare religia sa poate sa fie cununati fiecare in biserica lui sau sa faca o ceremonie cu doi preoti.
Si eu am auzit de cazuri cand partenerii nu s-au cununat in biserica (cum a fost cazul parintilor mei). Cred ca depinde foarte mult cat de legati sunt cei doi de biserica si ce reprezinta pentru fiecare biserica si casatoria in fata lui Dumnezeu.
Dar cum Dumnezeu este peste tot, de ce trebuie neaparat sa se faca cununia in biserica?
Am si eu cateva intrebari pentru tine:
1. De ce trebuie sa faceti nunta tocmai vineri?
2. Unul dintre voi va trece la religia celuilalt sau vreti sa faceti cununia religioasa cu doi preoti: unul pentru religia ta si unul pentru a lui?
3. V-ati gandit sa faceti doau cununii: una in biserica ta si una in biserica lui? Ma gandesc ca este o optiune buna daca vreti amandoi sa va pastrati religiile. Nu stiu daca la noi se poate; din pacate nu cunosc cazuri si este mult mai obositor asa. Dar poate fi o optiune buna.
Eu una sunt de parere ca daca partenerii vor sa-si pastreze fiecare religia sa poate sa fie cununati fiecare in biserica lui sau sa faca o ceremonie cu doi preoti.
Si eu am auzit de cazuri cand partenerii nu s-au cununat in biserica (cum a fost cazul parintilor mei). Cred ca depinde foarte mult cat de legati sunt cei doi de biserica si ce reprezinta pentru fiecare biserica si casatoria in fata lui Dumnezeu.
Dar cum Dumnezeu este peste tot, de ce trebuie neaparat sa se faca cununia in biserica?
Casatorie.ro - totul pentru casnicia perfecta!
Postat 28 January 2011 - 05:03 PM
Buna,
Multumesc pentru mesaj!
Trebuie sa facem nunta vineri din mai multe motive: avem oaspeti care vin din strainatate, inclusiv rude, ajung joi seara cu avion low cost si pleaca duminica. aceste avioane circula doar in anumite zile din saptamana. majoriatea oaspetilor lucreaza si nu isi permit sa lipseasca mai multe zile. Daca pleaca duminica dimineata, asta inseamna ca nunta sambata ar fi undezastru... nu ar putea lua parte la petrecere. de asemeni Sambatat este ziua celor adormiti, nu se fac nunti, iar duminica rusaliile. nu stiu daca vom reusi , nici acum nu am primit un raspuns. daca se poate vom face cununia in biserica ortodoxa, nu m-am gandit la un alt preot, nici nu stiam ca se poate, ar fi interesant. Daca nu se poate atunci facem cununia in biserica viitorului sot. Mi-ar fi placut sa fac o nunta traditional romaneasca si ortodoxa.
Va urez numai bine
Multumesc pentru mesaj!
Trebuie sa facem nunta vineri din mai multe motive: avem oaspeti care vin din strainatate, inclusiv rude, ajung joi seara cu avion low cost si pleaca duminica. aceste avioane circula doar in anumite zile din saptamana. majoriatea oaspetilor lucreaza si nu isi permit sa lipseasca mai multe zile. Daca pleaca duminica dimineata, asta inseamna ca nunta sambata ar fi undezastru... nu ar putea lua parte la petrecere. de asemeni Sambatat este ziua celor adormiti, nu se fac nunti, iar duminica rusaliile. nu stiu daca vom reusi , nici acum nu am primit un raspuns. daca se poate vom face cununia in biserica ortodoxa, nu m-am gandit la un alt preot, nici nu stiam ca se poate, ar fi interesant. Daca nu se poate atunci facem cununia in biserica viitorului sot. Mi-ar fi placut sa fac o nunta traditional romaneasca si ortodoxa.
Va urez numai bine
Postat 29 January 2011 - 07:05 PM
Si eu va urez mult succes si sa aveti o nunta asa cum va doriti!
Poate ne anuntati si pe noi si ne veti povesti cat de frumos a fost!
Toate cele bune!
Poate ne anuntati si pe noi si ne veti povesti cat de frumos a fost!
Toate cele bune!
Casatorie.ro - totul pentru casnicia perfecta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1

Ajutor