Te vrea sau nu te vrea?

Te vrea sau nu te vrea?

Se spune ca nu suntem ceea ce credem noi insine ca am fi, ci ceea ce vad ceilalti in noi atunci cand ne privesc - de aici ideea ca „perceptia” este un element important in viata noastra, intrucat avem moduri diferite de a interpreta lucrurile, in functie de propria personalitate si sensibilitate. Logica perceptiei este interesanta, insa nu se aplica in meteorologie si in iubire.

Ce vreau sa spun? Pai ori ploua ori e soare, cum sa interpretezi altfel asemenea manifestari ale naturii? Si cand vorbim de sentimente, cu toate ca exista tendinta de a complica lucrurile, de a le abstractiza si rasuci pe toate partile pana la paranoia, intre barbati si femei se intampla mereu una din doua – ori se plac, ori nu se plac. Indiferenta nu se pune!

Vorbind de relatii de cuplu si de iubire in general, exista un film - o comedie draguta, intitulata Adevarul e ca nu-i placi destul, care isi propune sa ne deschida ochii – EL tenteaza cu ezitari, nu se implica suficient, vrea mai mult spatiu, timp de gandire - trebuie sa mai reflecteze? Nu te vrea! Asta e adevarul, chiar daca te crezi specialista in perceptii complicate si interpretezi, elaborezi, cauti explicatii, justificari, scuze – iti pierzi vremea si-ti consumi energiile cu persoana nepotrivita!

Am cunoscut deunazi un tip haios, daca „haios” e adjectivul potrivit pentru unul ce genereaza spontan o replica amuzanta ca raspuns la orice fraza a ta, iar el sustine ca ar trebui sa acceptam comportamentul barbatilor ca pe o corespondenta traiectorie canina: „noi, barbatii, suntem precum cainii – acceptam putine ordine, simple, directe si non-contradictorii - in acest fel intreaga relatie functioneaza excelent!”.

Din momentul in care am luat cunostinta de aceasta marturisire revelatorie, incerc sa exersez tehnici corespunzatoare cu Rocky – cainele meu fox-terrier – dar el ma priveste cu o constanta si inexplicabila perplexitate. Aceasta consternare sa fie oare rezultatul faptului ca perceptia canina este complet diferita de cea umana???