De ce nu este buna singuratatea ?

Intr-o lume agitata, grabita, in care goana nebuna dupa lucruri de tot felul care sa ne usureze viata ne face sa devenim de fapt robii acestora, privandu-ne de timp si relaxare, tinem minte sa platim ratele la banca, abonamentele la telefon, internet, asigurarile la casa si masina dar uitam ce este mai important: sa ne hranim sufletul, uitam sa iubim. Omul nu se poate implini pe deplin fiind singur.

Pentru a simti la adevarata valoare o realizare, pentru ca un necaz sa-si disipe mai usor puterea distructiva, pentru a te bucura de lucrurile marunte ale vietii, pentru a trai pur si simplu; este nevoie de DOI.

Cine suntem noi ? Si ce vrem ?

Suntem cateva persoane implinite cu adevarat, avem casnicii fericite, am avut sansa de a ne intalni propriile noastre suflete pereche cu ceva timp in urma.

Si-atunci?...

Avem totodata in jurul nostru o multime de prietene si prieteni singuri, din diverse motive, cum numai viata este maestra in a acorda unicitate fiecarei situatii. Si sunt prea multi si prea multe pentru a nu ne pasa.

Si-atunci ne-am hotarat sa-i ajutam pe ei si pe multi altii, tot oameni singuri si poate chiar tu, care citesti acum, esti sufletul pereche al uneia sau unuia dintre ei.

"Cea mai teribila saracie este singuratatea si sentimentul de a nu fi iubit." (citat din Maica Tereza din Calcutta)


"Persoana care incearca sa traiasca singura nu se va realiza ca si fiinta umana. Inima sa se va usca daca nu comunica cu inima altcuiva. Mintea sa se va stinge daca aude doar ecoul propriilor gânduri si nu gaseste alta inspiratie."

(citat din Pearl S. Buck, autoare americana, 1938 – Premiul Nobel pentru Literatura, 1892-1973)