Am iesit cu prieteni, cu copii, la loc de joaca, la plimbare, la restaurant ... ce sa mai... distractie pe cinste! incepi sa vezi lumea cu alti ochi, incepi sa te simti bine in societate, te simti bine alaturi de oameni de calitate, persoane cu care ai ce conversa, devii mai increzator : viata e frumoasa !
" Dar de ce? E prea bine, totusi! " zise destinul, sau mai concret trecutul, care tot nu-ti da pace, desi incerci sa mergi mai departe si sa te descotorosesti a ca de niste panze de paianjen hidoase, lipicioase: primesc un mesaj tendentios de la fostul (salvat in agenda telefonului "Bou"), ca nu-i raspunde fie-sa la tel., in conditiile in care, asa cum am mai zis, am avut o zi minunata incarcata. Si au inceput discutiile (prin mesagerie) de la inceputurile facerii, am mentionat tot neamul, ne-am mai reprosat ce am omis in timpul divortului si partajului si in cateva minute s-a dus tot cheful de viata .
Si ca sa fie treaba, treaba, in una din intersectiile din drumul catre casa, dadui de-o tuta cu un Tucson care, daca nu trageam de volan, se urca pe mine cu lejeritate pentru ca nu i se uscasera ei unghiile false si, mai mult, isi dadea silinta sa se suie pe-o bordura si sa tinteasca central indicatorul rutier montat in scuar. Dar, cel mai probabil, a citit repede placuta montata de municipalitate "Nu calcati iarba! Protejati spatiul verde! Amenda intr 250-300 lei conform Hot. Cons. Local. Nr. 1234567", si a redresat Tucson-ul, suferind doar o zgarietura pe capacul rotii din fata.
Cu piticii pe creier de la mesajele ce-mi otraveau sim-ul, ajung in dreptul masinii ei si o atentionez: ai vazut ce erai cat pe ce sa faci? Surpriza: o doamna proaspat coafata, parul intins perfect cu placa, blonda, nu i se vedeau radacinile, un machiaj impecabil, nu foarte strident, o prezenta placuta...la prima vedere... Pt. ca s-a luat nebuna dupa mine! Am crezut ca mi se pare, dar ea tot ii dadea, eu acceleram: ea dupa mine, franam usor: i se parea (sau nu) ca o fac intentionat, intru pe o straduta, depasesc o masina, ea da-i si da-i ! Intru in parcarea unui market si o astept, deschid geamul si o intreb ce vrea. Si acum vine surpriza aia mare, ca a deschis proasta gura: " - Baga-mi-as p... in tine si-n masina ta ..." si nu mai stiu ca am inchis geamul bine... inainte sa mi-l scuipe :(
Acum explica-i copilului care privea temator la blonda aparent doamna bine care s-a dovedit a fi o curva penala, dar cum nu folosesc astfel de termeni, mi-a fost greu sa lamuresc problema. Ce sa-i spun ? invata, mama, sa scuipi ca sa-ti permiti sa frecventezi saloane de infrumusetare cu cel putin un Tucson... cu cat scuipi mai tare cu-atat parul e mai drept, unghiile mai sclipitoare si masina mai scumpa. Ii umplu capul in fiecare zi cu " invata, mama, citeste, exploreaza, sa ajungi si tu cineva, sa ajungi sa nu depinzi de nimeni, sa poti sa iti permiti ce-ti doresti, sa ai o meserie frumoasa ..." ia-o pe-asta ! mi-a demontat tuta orice teorie .
Partea buna : o lectie de viata, atat pentru mine cat si pentru copilul meu : exista si astfel de oameni , desi nu interactionezi cu ei, desi eviti pe cat posibil, desi par educati si aparent normali, desi au anumite functii, e plina lumea de prosti (boi) si curve !

P.S.: seara, am coborat in parcare si mi-am spalat geamul de spe........oizi cu Domestos Bleach