Femei barbati infidelitate cuplu aventuri

O relatie satisfacatoare nu e un motiv inde-ajuns de bun pentru a tine ambii parteneri pe calea cea buna. Poate ca o viata de cuplu satisfacatoare va tine o femeie departe de ispite insa cand vine vorba de barbati se pare ca fericirea conjugala sau lipsa acesteia nu reprezinta factorul determinant in inceperea unei aventuri. Un studiu realizat de Ph.D. Shirley Glass arata ca mai bine de jumatate din barbatii care inseala se declara fericiti sau foarte fericiti in relatia in care sunt.

Femeile inseala, in general, pentru ca relatia in care sunt prinse nu s-a dovedit a fi la inaltimea asteptarilor. A inceput cu bomboane, flori si surprize iar acum s-a transformat in gatit, spalat si frecat in timp ce partenerul se uita linistit la un meci cu o bere in mana. In schimb, pentru barbati situatia e diferita. Chiar daca se bucura de o viata sexuala mai mult decat satisfacatoare acasa, daca i se iveste ocazia sa insele fara pericolul de a fi prins, atunci o va face. Dupa cum zicea si actorul Chris Rock, Un barbat este fidel in functie de optiunile pe care le are.

Nu putem afirma totusi ca toti barbatii inseala si prin urmare trebuie tinuti intr-o supraveghere continua. Decizia de a insela tine foarte mult de sistemul de valori al barbatului respectiv. De aceea e foarte important ca atunci cand iti alegi partenerul de viata sa pui un accent mare pe valorile morale ale acestuia. E bine sa iti arunci un ochi si asupra familiei din care provine deoarece aceste valori morale sunt insuflate, in primul rand, de parinti.

Desi insala in aceeasi masura ca barbatii, femeile se pricep mai bine sa-si ascunda aventurile. Cand insala, femeile se pricep sa-si ascunda infidelitatea. Pe de alta parte, cand sunt inselate, aleg sa vorbeasca despre
acest lucru.

Ultimele cercetari arata ca imaginea de ansamblu asupra casniciei a inceput sa se schimbe. Contrar asteptarilor, barbatii nu insala mai mult decat femeile. Insa, in timp ce femeile tind sa se victimizeze dupa ce au trecut printr-o asemenea experienta, barbatii isi ascund sentimentele, afisand o atitudine nepasatoare si incepand chiar o noua relatie.

Datele statistice arata ca un barbat din trei va insela cel putin o data in viata. Mai mult, femeile tinere sunt mai predispuse decat barbatii de aceeasi varsta sa comita un adulter. Nu se poate face o comparatie referitor la care dintre parteneri insala mai mult: femeia sau barbatul.

Atat barbatii, cat si femeile insala in mod egal, motivele lor fiind, in principal, de natura afectiva, si nu fizica. De multe ori, ei recurg la acest comportament deoarece gasesc in alta persoana caracteristici pe care nu le mai regasesc la partener, explica Andrei Chiriac, psiholog la Spitalul de Psihiatrie Constantin Gorgota din Capitala.

Barbatii casatoriti, cu trecere la sotii - Desi insala in mod egal, femeile si barbatii au strategii diferite. De-a lungul timpului, a fost elaborata o teorie potrivit careia barbatii isi aleg partenere tinere si nemaritate atunci cand insala, in timp ce femeile prefera barbatii casatoriti si mai in varsta.

Explicatia este simpla: barbatul ajuns la o anumita varsta cauta sa nege trecerea timpului si incearca sa-si reconfirme masculinitatea alegand o partenera mai tanara, comenteaza psihologul Andrei Chiriac. Pe de alta parte, femeile, mai precaute din fire, aleg parteneri casatoriti, deoarece stiu ca astfel se pot baza pe discretia acestora.

Dorinta de razbunare duce la infidelitate - Studiile recente au demontat miturile referitoare la motivele pentru care partenerii aleg sa calce stramb. Barbatii nu insala deoarece cauta placerea fizica, iar femeile din cauza ca sunt nemultumite din punct de vedere emotional. In urma cercetarilor, s-a observat ca atat femeile, cat si barbatii sunt infideli deoarece nu sunt satisfacuti emotional de partenerul de cuplu.

Acest lucru este cauzat, in principal, de lipsa de comunicare si de incredere intre parteneri. Atat femeile, cat si barbatii nu obisnuiesc sa ceara afectiune atunci cand nu o primesc.Tocmai din aceasta lipsa de comunicare apar certurile, neintelegerile si, in final, adulterul.

Motivele pentru care femeile sunt infidele sunt diverse: de la starea de singuratate la dorinta de razbunare, plictiseala si intarirea increderii in fortele proprii. (Sursa ziarul Adevarul)